Aquest dimarts, els canals del 3Cat passen a emetre només en HD

Dimarts, 16 de gener de 2024

A partir del 14 de febrer la resta de canals de TDT només emetrà en alta definició (HD)

 

A partir d’avui dimarts 16 de gener, els canals de la televisió pública de Catalunya emetran únicament en alta definició (HD); a partir del 14 de febrer ho faran la resta de canals de TDT, públics i privats.

La Direcció General de Mitjans Digitals va informar que, a partir del 14 de febrer, tots els canals de la TDT, tant públics com privats, siguin d'àmbit estatal, nacional o local, han d'emetre únicament en alta definició (HD). És una mesura aplicada segons el Pla Tècnic Nacional Digital de la Televisió Digital Terrestre (TDT), que regula aspectes per a la liberalització del segon dividend digital. 

Un dels problemes que pot generar aquest canvi és que, aquells que tinguin un receptor que només emet en definició estàndard (SD), deixin de veure els canals de la TDT. En aquest cas, només s'haurà de renovar els canals en les guies de la televisió, i les persones que disposin de receptors TDT-SAT que només funcionen amb SD, deixaran de rebre l'emissió de la TDT. 

La Generalitat de Catalunya posa a disposició de la ciutadania una llista d'instal·ladors de telecomunicacions registrats a Catalunya per renovar els receptors, en cas que sigui necessari. La llista d’instal·ladors es pot consultar en el següent enllaç.

Per resoldre dubtes sobre el procés o en cas de tenir problemes en la recepció de canals de televisió, l'Oficina d'Atenció a la Televisió Digital de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals posa a disposició dels usuaris un espai per rebre consultes online o bé el telèfon 901 201 004.

Darrera actualització: 16.01.2024 | 18:13