Festa Major

Data: del 13 al 16 d'agost

Organitza: Ajuntament de Prats de Rei

La festa major és possiblement l’actiu festiu més important de l’any, és la festa Gran del poble. La festa major dels Prats de Rei és patrimoni col·lectiu del poble i mira d’integrar totes les edats i sensibilitats. El 15 d’agost és el dia principal de la festa, però durant tots els dies que estan propers, tant abans com després, es celebren tot tipus d’actes tant festius, com culturals. Aquests tenen diferents emplaçaments, però bona part es fan al casc antic del poble, en especial a la plaça Major.

El tret oficial del començament de la festa, és el Pregó, que durant tots els anys que s’ha fet, a estat elaborat i recitat per una personalitat rellevant. Aquest és fa a la plaça major, davant de l’Ajuntament.

Un altre acte important de la festa és la cercavila, els gegants i els grallers del pobla, acompanyats pels gegants dels pobles del voltant duen a terme una cercavila per tot la vila, recorren tots els carrers del casc antic i acabant amb el ball final i principal de la festa, a la plaça Major. Tot just després, a la mateixa plaça, es solen fer diferents activitats pels més petits, amb grups d’animació.

El mateix dia 15, és costum celebrar a la Plaça Major una ballada de sardanes, amenitzada per una cobla i acompanyada per tots els vilatans del poble, que aprofiten per fer el vermut. Tot i que la plaça Major no és el lloc principal a on es fan els concerts, tots aquells concerts de menor aforament o que poden aprofitar un espai tant íntim i emblemàtic com la plaça, s’acostumen a fer a aquesta. Per exemple, hi ha el costum de fer-hi concerts de jazz o de blues. Des del 2004 el “Grup de Joves” s’encarrega de la “Nit Jove”. Les nits de la Festa Major de Prats són famoses pels importants grups musicals que hi venen, i tenen fama d’allargar-se fins més enllà de la sortida del sol.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 08:06
Darrera actualització: 15.06.2022 | 08:06