Festes i tradicions

Prats de Rei és un poble que té la gran sort de tenir molta història, però la història si no és manté viva desapareix de la vida quotidiana d’un poble i per tant passa a ser només un munt de paraules en els llibres. Les festes, les tradicions són signes identitaris i manifestacions culturals que formen part de la història viva i del dia a dia d’un poble.

Els Prats de Rei és un poble orgullós de les seves tradicions, compta amb un gran nombre d’elements festius, les tradicions populars i culturals, així com els elements folklòrics, tenen una clara consonància amb la personalitat del poble i són molt viscudes pels seus vilatans. L’espai vertebrador de gran part dels nostres actes culturals, tradicionals i festius es troba en la plaça Major i en els carrers dels seus voltants. I és en aquesta, on la història, la tradició i la cultura es fusionen per mostrar la vitalitat de tot un poble. Estem parlant del punt neuràlgic de les nostres manifestacions culturals, antigament la plaça major era el punt de trobada dels vilatans d’un poble i tot i que en molts pobles això s’està perdent, per sort els Prats de Rei encara ho manté.

És per això que creiem oportú, dur a terme un resum de totes els actes culturals, tradicionals i festius del poble, com a mostra de la vitalitat d’aquest.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 08:00