Caramelles des dels anys 70, als Prats de Rei

Dimarts, 26 de març de 2024

Els Prats de Rei està a punt per celebrar la tradicional festa de les Caramelles del municipi, organitzada per l’Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra (ACRS) des dels anys 70.

Un centenar de persones, entre ballets i cantaires, recorreran els carrers del municipi omplint Els Prats de Rei de música i tradició, amb motiu de la Pasqua de Resurrecció. La diada començarà a les 9 del matí d’aquest diumenge 31 de març, amb l'esmorzar amb el qual l’ACRS obsequia a cantaires i balladors. Seguidament iniciarà una primera part de la ruta pel municipi, fins les 12 del migdia. Seguidament els caramellaires, presidits per l’hereuet i la pubilleta assistiran a la Missa de Pasqua a l’església parroquial de Santa Maria. En acabar la cerimònia s’anirà a la Plaça Major, on es cantaran totes les cançons i ballarem tots els ballets. Seguidament s'iniciarà la segona part de la ruta per la resta de la vila.

L'Agrupació té preparades tres cançons per a la celebració d’enguany: una adaptació de la sardana “En el Vallespir” de la sarsuela catalana “Cançó d’amor i de guerra” de Rafel Martínez Valls; “La Pasqua és aquí”, la versió de “Coti x coti” de The Tyets, amb lletra d’Anna Casamitjana Rosas; i finalment “A toc de caramelles”, amb lletra de mossèn Carles Riera i música de mossèn Valentí Miserachs.

Els ballets infantils seran “El Patatuf” (els petits), el “Ball de Pastors” (els mitjans) i el “Galop de panderetes” (els grans). Els joves ballaran “El ball de la verema” i els adults “Les Majorales d’Ulldemolins”. 

 

Darrera actualització: 26.03.2024 | 09:59