Finalitza amb èxit el GSAM per a persones cuidadores a Sant Martí Sesgueioles

Dilluns, 22 de gener de 2024

El dimecres 17 de gener van finalitzar amb èxit les trobades del Grup de Suport i Ajuda Mútua (GSAM) a Sant Martí Sesgueioles. Un total de 17 cuidadors i cuidadores dels Prats de Rei i d’altres pobles de la comarca, com són Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Copons, Pujalt i Calonge de Segarra, van poder gaudir d’un espai de trobada per a la millora de la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals.


A l’última sessió d’aquest passat dimecres es va fer el repartiment de diplomes a totes les persones participants. Aquesta primera edició es va rebre molt positivament, els assistents van aprofitar l’espai de tancament del grup per fer arribar als regidors i regidores que ens acompanyaven demandes d’altres activitats   que s’intentaran  portar a terme.
Les sessions formaven part d’un recurs que la Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament del municipi amfitrió, adreçat a cuidadors i cuidadores de persones grans que es troben en situació de dependència.


El GSAM va consistir en 10 sessions, celebrades un cop per setmana, amb una durada d’una hora i mitja, al centre polivalent Josep Ma Torras Cao La Fàbrica de Sant Martí Sesgueioles. La conductora del grup és la psicòloga Irma Lopez, professional amb molta experiència i formació en la conducció de projectes d’aquest tipus.


Sovint es té molt present la importància que les persones grans siguin ateses i disposin de recursos, però si estan tan ben cuidats és perquè els cuidadors i cuidadores vetllen perquè així sigui. Aquesta càrrega a vegades no es té en compte, de manera que el GSAM pretén cuidar la persona cuidadora perquè estigui amb bones condicions per assumir la seva tasca, sabent cuidar-se també ella mateixa.
 

Darrera actualització: 22.01.2024 | 23:13