Finalitzada la Setmana de les Persones Grans dels Prats de Rei

Dimarts, 14 de novembre de 2023

Del 6 al 12 de novembre, els Prats de Rei ha viscut una participada setmana de la gent gran, amb un programa d’activitats organitzat des de l’Ajuntament amb el suport de Diputació de Barcelona i el Servei Català de la Salut.

Del 6 al 12 de novembre, els Prats de Rei ha viscut una participada setmana de la gent gran, amb un programa d’activitats organitzat des de l’Ajuntament amb el suport de Diputació de Barcelona i el Servei Català de la Salut.

Seguint amb l’aposta municipal per les polítiques d’envelliment actiu, es va dissenyar un programa centrat en la salut, física i emocional, en el reconeixement i la companyonia. 

La celebració va finalitzar amb el Dinar de les Persones Grans dels Prats de Rei 2023, diumenge 12, a la Cooperativa. Prop de 70 persones van participar-hi i, per a l’organització, es va comptar amb la col·laboració dels alumnes de primària de l’Escola Mare de Déu del Portal i alumnes d’ESO dels Prats de Rei.

Finalitzat el dinar del catering Teca-teca, va tenir lloc el concert de l’Olga Zoet, una actuació de música íntima a càrrec de l’artista emergent lleidatana Olga Ramon.

El dinar de germanor va voler donar homenatge a la persona més gran dels Prats de Rei, que enguany és Rosa Camprubí Simó, amb 99 anys. El reconeixement el va entregar el regidor de benestar social, joventut i vellesa, David Segura, i l’alcaldessa Carla Casas.

Enguany el detall que es va repartir a les persones grans del municipi va comptar amb un valor social, doncs van ser uns sabons artesans elaborats per la Fundació Privada Àuria.

Pel que fa a la resta d’actes organitzats durant la setmana, dilluns es va celebrar una interessant xerrada sobre “La importància de l’autocura”, a càrrec de la psicòloga Anna Trapé de l’ABS de Calaf. Es va fer una presentació del servei de benestar emocional del CAP, i es van donar algunes claus de com cuidar-nos. La xerrada va finalitzar amb una posta en pràctica de com relaxar-nos davant de situacions d'estrès en la cura.

Dimarts va tenir lloc la tarda de cinema amb la pel·lícula “Alcarràs”. Més d’una vintena de prandencs i pradenques van gaudir d’aquesta sessió utilitzant les antigues butaques del cinema del poble; un tresor que va fer de la trobada un moment especial, tot veient una pel.lícula en la que molts es varen sentir identificats.

La salut i l’esport també van ser presents en el programa d’activitats i, dimecres 8, i, des del consistori amb la col.laboració de l’ABS Calaf es va organitzar una ruta de 6 quilòmetres, que va incloure exercicis d’estiraments seguir d’un esmorzar saludable.

Dijous va tenir lloc una excursió a Camprodon. Es va recórrrer el municipi tot passejant pels seus carrers i racons, es va visitar el Museu Isaac Albéniz, sobre l'obra musical del cèlebre compositor; el Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, les Masies de Voltregà, i també Santa Pau.

Dins el programa d’activitats de la Setmana de les Persones Grans també es va voler incloure una activitat intergeneracional, que impliqués l’alumnat de l’Escola Mare de Déu del Portal. El cicle superior de l’escola va participar a la tertúlia “Les botigues del poble”, on joves i persones grans van compartir records sobre les botigues que hi havia al poble, van compartir diferents perspectives, i van passar un migdia de conversa entre generacions recordant la vida comercial que havia tingut el poble.

Dissabte el riure va prendre protagonisme, amb Toni Fontcuberta. A la tarda, la Cooperativa va acollir un taller de risoteràpia, una sessió per a riure i gaudir dels beneficis d’aquesta pràctica tan saludable i beneficiosa on hi van participar grans i xics.

L’Ajuntament dels Prats de Rei agraeix a totes les persones que han fet possible aquesta Setmana de les Persones Grans dels Prats de Rei 2023.


 

Darrera actualització: 14.11.2023 | 15:54